je werkplek

Afdelingen bij Wilco

Bekijk hier wat we doen op onze verschillende afdelingen

Bekijk de beschikbare vacatures

Afdelingen

Werken op één van onze afdelingen binnen Wilco 

Benieuwd hoe wij boeken en tijdschriften maken en hoe jij daaraan kan bijdragen? We hebben verschillende afdelingen waardoor er voor ieder vakgebied wel een geschikte functie is. Bekijk onze afdelingen en laat je inspireren tot de mogelijkheden binnen het productieproces. Of het nu achter een vouwmachine, heftruck of bureau is Wilco biedt genoeg uitdaging! Staat er geen vacature open binnen jouw vakgebied? Open sollicitaties zijn altijd welkom.

Bedrijfsbureau

Op deze afdeling worden er voornamelijk orders verwerkt, begeleid en is er veel klantencontact. Klanten kunnen bij de ordermanagers terecht voor vragen en technisch advies over hun bestelde orders. Maar ook afdeling prepress die de bestanden voor de orders verwerken heeft nauw contact met afdeling bedrijfsbureau.

drukkerij

In onze drukkerij worden de omslagen, banden, schutbladen en binnenwerken gedrukt. Er wordt gewerkt met de nieuwste technologie drukpersen om altijd het meest kwalitatief hoogwaardige drukwerk te vervaardigen en zo efficiënt mogelijk te werken. We produceren op offsetvellen maar tevens offset-rotatiemachines.  Bedrukking in zwart zwart voor de monochrome leesboeken maar ook voor full-colour bedrukking voor hoogwaardige kunstboeken en natuurlijk alles wat er aan benodigde bedrukkingen tussen valt. 

binderij

In onze binderij worden de bedrukte vellen gevouwen tot katernen om vervolgens afgewerkt te worden tot volwaardig boek, tijdschrift of ander boekverwant product. We beschikken over verschillende machines om de vele verschillende bewerkingen te realiseren. Denk hierbij aan lamineermachines, foliebedrukking, flappenvouwmachines, Spot UV zeefdrukmachines om de omslagen te voorzien veredeling. Maar wat te denken van grootformaat snijmachines en High-volume vouwmachines. 

Logistiek

De afdeling logistiek laadt en lost de vrachtwagens en zorgt ervoor dat papier en halffabricaat bij de juiste machines worden geplaatst. Dit om ervoor te zorgen dat de doorstroming en aanvoer van materiaal bij machines continu gewaarborgd is en planningen worden gerealiseerd. De pallets met gereed product worden verzendklaar gemaakt.

Een kleine rondleiding door het bedrijf

Bekijk hier een kleine impressie van de werkvloer. Doorloop het gehele productieproces van het vervaardigen van een boek. De fragmenten zijn vervaardigd bij de Wilco – Zutphen locatie maar geven een goed beeld weer waar je eventueel kunt komen te werken. Alle facetten worden belicht zoals plaatmaken, plano drukken, rotatiedrukken, papiermagazijnen, vouwen, spotuv drukken, binderij en afwerking. Heb je vragen, neem gerust contact met ons op. Laat je overtuigen van de diversiteit en inzetbaarheid op de verschillende afdelingen.