vacature gevonden

Sollicitatie tips

Heb je hulp nodig bij het solliciteren? We helpen je graag!

Hier vind je een stappenplan, voorbeelddocumenten en goede tips.

Bekijk de beschikbare vacatures

Solliciteren

Je passende vacature gevonden! 

Eindelijk gevonden: een passende vacature. Maar hoe nu verder? Hoe kun jij jezelf zo presenteren dat ook daadwerkelijk jij wordt uitgekozen om op gesprek te komen? Hoe val je op tussen tal van mede-sollicitanten? Wij gaan je helpen! We nemen je stap voor stap mee in het sollicitatietraject. Lees gauw verder voor tips en handvatten waar je iets aan hebt zodat jij uitgenodigd wordt!

1

De functie

Je hebt de vacature gevonden waar je graag op wilt solliciteren. Maar weten we wat deze functie inhoud?

Je hebt je oog laten vallen op een leuke functie en je wilt meer informatie hebben. Het is altijd aan te raden om de contactpersoon op te bellen om meer informatie op te vragen. Op deze manier win je niet alleen extra informatie op, maar laat je ook blijken dat je echt geïnteresseerd bent in de functie.

2

Het bedrijf

Wie is mijn toekomstige werkgever? Wat doet het bedrijf precies? Waar is het bedrijf gevestigd?

Om een goede sollicitatiebrief te kunnen schrijven is het verstandig om onderzoek te doen naar het bedrijf waar je gaat solliciteren. Bekijk de website van het bedrijf en social media. Onderzoek wat voor soort bedrijf het is. Hoe komt de bedrijfscultuur over, wat voor soort mensen werken er en hoe formeel/informeel is het bedrijf? Dit helpt je bij het schrijven van je sollicitatiebrief.

3

Solliciteren

Nu is het zaak om te solliciteren. Jezelf promoten en te laten zien waarom juist jij geschikt bent voor het bedrijf 

De P&O afdelingen van organisaties worden meestal overspoeld met sollicitaties. Daarom is het aan te raden om niet een standaard sollicitatiebrief te schrijven. Je moet kunnen uitleggen waarom de functie waar jij op solliciteert aansluit op jouw ervaring, vaardigheden en persoonlijkheid. Bekijk daarom goed wat de functie-eisen zijn. Zorg ook voor een duidelijke cv. Je cv is tenslotte jouw visitekaartje en dient er netjes, verzorgd en overzichtelijk uit te zien.

4

Het Gesprek

Het is gelukt. De laatste stap. We mogen op gesprek komen bij je toekomstig werkgever.

Wanneer je uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek is dit altijd een spannend moment! Zorg ervoor dat je goed voorbereid het gesprek in gaat. Google het bedrijf, check de website en social media van het bedrijf en bedenk hier relevante vragen bij waar online geen antwoord op te vinden is. Op deze manier laat je zien dat je erg geïnteresseerd bent in de functie en organisatie. Check de LinkedIn en Google de naam van jouw gesprekspartner. Zo krijg je alvast een beeld van je gesprekspartner. En de laatste tip is ‘’ beter te vroeg dan te laat’. Een kwartiertje van te voren staat netjes en geeft je de ruimte om bij te komen van je reis.

Productie medewerker

Download deze gratis sollicitatiebrief voor productie-medewerker

Logistiek medewerker

Download deze gratis sollicitatiebrief voor Logistiek medewerker

Voorbeeld CV

Download deze gratis CV voorbeeld om te gebruiken voor je sollicitatie. Eenvoudig in te vullen.

Gestelde vragen

Laat je niet verassen tijden het gesprek en bereid je voor op lastige vragen.

Voorbereiden